Bewoners Meijhorst weten niet meer hoe ze hun kliko moeten neerzetten

  02 mei 2016

NIJMEGEN – Er is verwarring ontstaan over de stickers die milieudienst DAR heeft geplaatst op gft-containers in de wijk Meijhorst. De stickers moesten de chaos bij het plaatsen van containers tegengaan. Deze is echter toegenomen.

Peter Saras van bewonersplatform Meijhorst: “Ruim een maand geleden heeft de DAR stickers op de gft-containers geplakt met de boodschap dat wijkbewoners hun container anders moesten neerzetten dan voorheen. Enkele weken later is bij een deel die sticker er weer afgehaald. Hierdoor is onduidelijkheid bij buurtbewoners gekomen over hoe zij hun container neer moeten zetten.”

Correct neerzetten
Het is van belang dat containers correct neergezet worden, omdat kliko’s die verkeerd staan niet geleegd worden door de DAR. Saras: “Door de onduidelijkheid hebben enkele mensen hun container fout neergezet. Gevolg daarvan was dat bij enkele buurtbewoners het gft-afval niet is opgehaald.”

Miscommunicatie
Een woordvoerder van de DAR laat weten dat het gaat om miscommunicatie binnen het bedrijf: “Vanuit de DAR zijn daar stickers geplakt, maar dat had niet moeten gebeuren. Vandaar dat wij ze ook weer hebben verwijderd enkele weken later. Het is vervelend dat dit voor verwarring heeft gezorgd.”