Voedselvermalers

voedselvermalerIedere keuken heeft een prullenbak onder de gootsteen staan of naast het aanrecht. Voedselresten deponeren in de prullenbak, is vaak een smerig, rommelig en een stinkend karwei. Vuilniszakken met voedsel resten trekken ongedierte aan en zorgen voor een onhygiënische situatie. Voedselvermalers bieden de oplossing.

Met een voedselvermaler (ook wel voedselrestenvermaler genoemd) in uw keuken heeft u geen last meer van vieze stinkende vuilniszakken. Al uw voedselresten vermaalt u gemakkelijk zo door het riool. Van fruitschillen tot kippenbotjes, het is geen enkel probleem. Zo blijft uw keuken netjes en schoon en hoeft u minder vaak met uw vuilniszakken richting de straat.

Voedselvermalers, een milieuvriendelijk alternatief

Voedselvermalers zijn een milieuvriendelijk alternatief voor het vervoeren van voedselafval naar afvalstortplaatsen of afvalverwerkingsbedrijven. Zo kunnen voedselvermalers een bijdrage leveren tot het verminderen van broeikasemissies. Waterzuiveringsinstallaties kunnen etensresten tegenwoordig vergisten waardoor er biogas ontstaat. Biogas is een hernieuwbare energiebron. Bovendien kunnen waterzuiveringsinstallaties voedselresten opvangen en verwerken tot bijvoorbeeld meststof voor uw planten.

Voedselvermalers verbruiken slechts minder dan 1% van het totale waterverbruik per huishouden. De elektriciteitskosten zijn gemiddeld slechts €0.50 cent per jaar door middel van het luchtdruksysteem waarmee de voedselvermaler wordt aangezwengeld.